Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2017, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen snimak prodaje migranata na aukciji

TRIPOLI - CNN je objavio snimak nastao na nepoznatoj lokaciji u Libiji na kojem se vrši prodaja dvojice muškaraca, migranata.

Na snimku se čuje kako se muškarci nude za "800, 900,1.000, 1.100", a kako se navodi, oni su prodati za 1.200 libijskih dinara (oko 800 dolara).

CNN navodi da je jedan od muškaraca iz Nigerije, a bio je “u ponudi“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u grupi “velikih jakih momaka za rad na farmi“, što je potvrdio i "aukcionar" koji je ostao iza kamere.

Nakon objavljivanja snimka CNN je pokušao da utvrdi njegovu autentičnost i novinari te televizije su bili svjedoci brojnih aukcija.

"Treba li nekome neko za kopanje? Ovo je jak muškarac, on će da kopa", kaže "aukcionar".

Nakon toga kupci dižu ruke, početna cijena je obično 500, 550, 600 libijskih dinara, a obično se prodaju za nekoliko minuta.

CNN navodi da svake godine desetine hiljada ljudi stiže do libijske granice, kao i da se radi o izbjeglicama koje žele šansu u Evropi.

Mnogi od njih prodali su sve što su imali kako bi finansirali put preko Libije i prešli Mediteran, međutim, sve manje brodova dospijeva na more, ostavljajući tako očajne ljude u rukama krijumčara.

"Tako krijumčari postaju vlasnici, a izbjeglice robovi", piše CNN.

Snimak koji je napravio CNN predat je vlastima Libije koja je obećala da će sprovesti istragu, a neki zvaničnici te zemlje navode da znaju za organizovano krijumčarenje.

Video možete pogledati na OVOM LINKU.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.