Objavljen snimak antisrpskog skupa iz centra Zagreba VIDEO

Izvor: B92, 19.Feb.2017, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen snimak antisrpskog skupa iz centra Zagreba VIDEO

Zagreb -- Na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba u subotu održan je, kako su mediji preneli, "antisrpski protest" vojnih veterana iz Zadra i Vukovara.

Dan kasnije objavljen je i snimak sa protesta.

Veterani su na Trgu bana Jelačića zatražili progon Milorada Pupovca i Vojislava Stanimirovića.

Protestni skup, koji su Udruženje Žene u Domovinskom ratu – Zadar i Koordinacija udruženja proisteklih iz Domovinskog rata – grada Vukovara pod nazivom ‘Hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << antifašizam kroz čudnovate zgode šegrta fašizma – Vojislava i Milorada’ upriličile na glavnom zagrebačkom trgu, protekao je uz napade na račun Srba, njihovih predstavnika i antifašista.

U polusatnom naizmeničnom čitanju pripremljenog teksta, tri predstavnice organizatora opisivale su delovanje ‘antifašističke JNA i bradatih četnika’ 1991. godine, zaključivši da je te godine Hrvatska videla više hrabrosti nego vekovima unazad.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac osudio je skup u Zagrebu kao još jedan u nizu kojim se širi kampanja netolerancije i mržnje.

"S jedne strane onemogućavaju i sužavaju prostor za rad, a sa druge strane uništavaju ono što je godinama stvarano u hrvatsko-srpskim odnosima u Hrvatskoj i što sačinjava pretpostavku za normalan život i delovanje u Hrvatskoj", rekao je Pupovac za RTS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.