Objavljen program festivala Glory Dayz - Saint Etienne, Spiritualized, Piter Huk...

Izvor: Blic, 10.Maj.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen program festivala "Glory Dayz" - "Saint Etienne", "Spiritualized", Piter Huk...

Prvo izdanje festivala "Glory Dayz" biće održano 28. i 29. septembra na zagrebačkom Velesajmu. Na festivalu u Hrvatskoj nastupiće grupe "Saint Etienne", "Peter Hook and the Light", "Spiritualized", "Cults" i kantautor Džoš T. Pirson. Nastupiće i "Kitty, Daisy & Lewis", "Svadbas", "Nipplepeople", "Pavel", "Darkwood Dub", "New Wave Syria", "Kimiko", "Intruder". Saint Etienne

"Festival je namenjen svim pravim zaljubljenicima u muziku i onima koji će se s izvođačima prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << festivalskog izdanja susresti prvi put i otkriti neke nove note, neke nove vokale, podsetiti se starih, a možda čak i zaplesati dok dobrog provoda neće manjkati", kažu organizatori.

Saint Etienne - plesni hitovi iz '90-ih

Legendarna britanska tročlana pop dens grupa "Saint Etienne" krajem maja izdaje novi album "Words and Music By Saint Ettiene", najavljen singlom "Tonight". Biće to njihov 8. album u više od 20 godina dugoj karijeri i ovo će im biti prvo izdanje nakon sedmogodišnje pauze. Pesme kao što su "Only Love Can Break Your Heart" (obrada pesme Nila Janga), "Nothing Can Stop Us", "Kiss and Make Up" bile su neke od glavnih hitova plesne muzike 90-ih.

Psihodelični spejs-rok Džejsona Pirsa

Džejson Pirs (Spiritualized)

Britanski spejs-rok psihodelični bend iz Ragbija "Spirtualized" predvođen harizmatičnim frontmanom Džejsonom Pirsom, poznatom i kao i Džej Spejsmen, u aprilu je postao bogatiji za još jedan album, sedmi po redu, "Sweet Heart Sweet Light".

Prvi singl, devetominutna energična pesma "Hey Jane" u medijima je proglašena jednom od najboljih pesama benda. Bendu koji svojom muzikom stvara veličanstvenu kombinaciju bluza, roka, gospela i psihodelije najpoznatiji i najhvaljeniji album onaj je iz 1997. godine – "Ladies and Gentlemen We Are Floating in Space", koji je magazin NME prozvao albumom godine.

Piter Huk - legendarni basista "Joy Division"

Piter Huk

Piter Huk je legendarni je britanski je muzičar i autor koji je sredinom 70-ih zajedno sa Bernardom Samnerom osnovao kultni "Joy Division". Nakon smrti Ijana Kertisa, ostatak benda oformio je bend "New Order". Huk je u njemu bio sve do 2007. godine, a trenutno je na turneji sa svojim bendom "The Light", s kojima izvodi legendarne albume neprežaljenih "Joy Division".

Cults - Bračno-muzički pop duo

"Cults" je mladi njujorški indi-pop dvojac koji čine Medlin Folin i Brajan Oblivijan, inače i par u privatnom životu. Nakon što su 2010. svoje tri pesme postavili na jednu muzičku stranicu, pesmu "Go Outside" prepoznao je uticajni sajt "Pitchfork" i proglašena je najboljom novom pesmom što im je otvorilo put za daljnju karijeru.

Džoš T. Pirson - Poslednji kantri džentlmen

Džoš T. Pirson

Džoš T. Pirson teksaški je muzičar, bivši lider grupe "Lift To Experience", koja iza sebe ima malo remek-delo, album „The Texas-Jerusalem Crossroads" snimljen 2001. godine, neposredno pre raspada grupe.

Njegov izraz s vremenom je još više stasao i početkom 2011. izdao je svoj debi solo album „Last Of The Country Gentlemen".

Povezane vesti: Kemal Monteno: "Čola me juče posetio, on je divan čovek" "Parni valjak" i treće veče u Sava centru Milan kupio Seve kuću u Zagrebu Goblini: Ne želimo da živimo na račun stare slave Trijumfovao pop pevač Željko Vasić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zagreb dobija festival Glory Days

Izvor: Kontra magazin, 10.Maj.2012

Nakon niza koncerata domaćih i stranih izvođača i najave najvećeg koncertnog događanja sezone u Hrvatskoj, nastupa francuske zvezde Zaz, izdavačka kuća Menart odlučila je da pokrenei šarmantni muzički festival u vlastitoj produkciji. Prvo izdanje festivala Glory Days održaće se 28. i 29....

Nastavak na Kontra magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.