Objavljen RAT Holandiji: Ko je kriv? PA RUSI NARAVNO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2018, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen RAT Holandiji: Ko je kriv? PA RUSI NARAVNO (FOTO)

Pošto joj se priviđaju ruski špijuni iza svakog ugla, holandska ministarka odbrane je objavila da je Holandija u sajber-ratu sa Rusijom.

Takođe je pozvala zvanični Amsterdam da reaguje i da preduzme odgovarajuće korake – prenosi Russia Today.

Tokom svog gostovanja u televizijskoj emisiji na kanalu NPO1 Ank Bileveld je upitana da li odnosi sa Moskvom mogu da se okarakterišu kao sajber-rat.

The new #Dutch Minister of #Defense Ank #Bijleveld was sworn >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << in yesterday by HM King Willem-Alexander pic.twitter.com/QGTaKv6JEm

— NL Embassy Greece (@NLinGreece) October 27, 2017

- Da, takva je situacija – odgovorila je ona.

Iznela je tvrdnje da se Rusija meša u "našu demokratiju na različite načine" - i da Holandija mora da "prestane da bude naivna" i da preduzme "odgovarajuće korake".

Okrivljavanje Rusije za različite stvari nije ništa novo što se može čuti od ove 56-ogodišnje političarke. Ovog meseca ona je iznela tvrdnje da su četiri tajna agenta ruskog Glavnog obaveštajnog direktorata (GRU) navodno pokušali da hakuju podatke Organizacije za zabranu hemijskog naoružanja (OPCW). Oni su proterani iz Holandije još u aprilu, ali se informacija o navodnom hakovanju pojavila šest meseci kasnije.

JUST IN: Dutch authorities disrupted an attempt in April by Russian intelligence agents to hack the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, expelled 4 Russian intelligence officers, Defense Minister Ank Bijleveld said.

Read more: https://t.co/RJiql80hnP pic.twitter.com/smE6AImDGH

— euronews (@euronews) October 4, 2018

Ove tvrdnje naišle su na plodno tle pošto su u Kanadi, Velikoj Britaniji, SAD i Nemačkoj odmah objavile vesti o navodnom mešanju Moskve u unutrašnje poslove Holandije. Te tvrdnje se odnose i na navodno hakovanje Svetske anti-doping agencije (WADA). Potrebno je napomenuti međutim, da nisu izneti nikakvi dokazi da potkrepe ove tvrdnje.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova okarakterisala je ove tvrdnje kao pokretanje "kampanje špijunske manije" protiv Moskve. Sada je "svaki ruski građanin sa mobilnim telefonom" osumnjičen na Zapadu da je špijun. Moskva tvrdi da to nije kraj – prenosi Russia Today.

Fabrikovanje i širenje laži će ispuniti svoju svrhu - kaže član Komiteta za odbranu i bezbednost Ruskog senata Franc Klincevič.

- Jedna laž zasenjuje drugu, i tako stvara iluziju istine - tvrdi on.

Tvrdnje o ruskom mešanju potiču još od predsedničkih izbora u SAD 2016 godine, i politizovani su da bi diskreditovali sadašnju administraciju predsednika Donalda Trampa, a u isto pravi laku metu i "babarogu" od Rusije.

Iako je nekoliko Rusa optuženo za mešanje u američke izbore, Milerova istraga za 18 meseci nije predstavila nijedan uverljivi dokaz da je Kremlj odgovoran za curenje informacija u vezi sa Demokratskom strankom, niti da su ruski pritisci, reklamiranje i propaganda promenili mišljenje glasača i uticali na rezultate izbora.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.