Objašnjavao geometriju kroz primer Obaminog ubistva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2010, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objašnjavao geometriju kroz primer Obaminog ubistva

BIRMINGEM - Profesor jedne gimnazije u američkoj državi Alabami poslat je na prinudni odmor jer je na času geometrije pokušao da učenicima objasni uglove na primeru hipotetičke zavere o ubistvu predsednika Baraka Obame.

Upravnik koledža Korner u Birmingemu izjavio je da zbog tog incidenta nastavniku Gregoriju Harisonu preti otkaz. On je dodao da će se konsultovati sa ostalim profesorima i učenicima pre nego što školskom odboru predloži eventualne mere protiv profesora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

U želji da im što bolje objasni uglove, Harison je učenicima dao primer zaverenika koji žele da izvrše atentat na američkog predsednika, javila je agencija AP.

"Ako se nalazite u ovoj zgradi, trebalo bi da na predsednika pucate iz ovog ugla", glasilo je jedno od njegovih objašnjenja.

Nakon što se vest pročula, školu je zapljusnula bujica poziva ljudi iz svih krajeva zemlje koji su uglavnom tražili udaljavanje profesora iz škole.

Šef tajne službe u Birmingemu izjavio je, međutim, da je njegova agencija razgovarala sa Harisonom, ali da nije podignuta optužnica jer "nije ustanovljeno da postoji bilo kakva verodostojna pretnja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.