Obili policijski magacin u Loznici

Izvor: B92, 19.Jan.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obili policijski magacin u Loznici

Loznica -- Pripadnici lozničke i šabačke policije uhapsili su nekoliko osoba koje su obile magacin Policijske stanice u Loznici i uzele 20 pištolja raznih vrsta.

Uhapšeni su Zoran A. (54) iz Loznice, Radomir M. (33) iz Banje Koviljače, Memed I. (31) iz Loznice, Dragan M. (32) iz Trbušnice, Slobodan B. (22) iz Banje Koviljače, Nemanja K. (19) iz Beograda i Željko P. (19) iz Donje Borine, saopšteno je iz MUP-a

Oni se terete da su izvršili krivična dela teška krađa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, na štetu magacina Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pretresom stana kod Željka P. pronađeno je 14 pištolja, kao i četiri ručne bombe koje je on neovlašćeno posedovao od ranije, dok su kod Zorana A. pronađena četiri pištolja i još nekoliko komada oružja koje je neovlašćeno posedovao, takođe od ranije.

Istražni sudija Osnovnog suda u Loznici je, nakon saslušanja, osumnjičenima odredio jednomesečni pritvor, dok je Dragan M. nakon isteka mere zadržavanja od 48 sati pušten na slobodu.

Protiv jednog maloletnika, koji je učestvovao u izvršenju pomenutog krivičnog dela, policija će, uz konsultaciju sa višim tužiocem u Šapcu, podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.