Obesila se pripadnica Crvenih brigada

Izvor: RTS, 02.Nov.2009, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obesila se pripadnica "Crvenih brigada"

Članica radikalne italijanske levičarske organizacije "Crvene brigade" Diana Blefari Melazi, osuđena na doživotni zatvor zbog ubistva savetnika u vladi 2002. godine, izvršila je samoubistvo u zatvoru.

Pripadnica italijanske radikalne levičarske organizacije nove "Crvene brigade" Diana Blefari Melazi, osuđena na doživotnu robiju zbog ubistva savetnika u vladi 2002. godine, izvršila je u zatvoru samoubistvo.

Melazi (43) je sinoć pronađena obešena u svojoj ćeliji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ženskom zatvoru u Rimu, javila je agencija ANSA.

Italijanski najviši apelacioni sud je prošle sedmice potvrdio doživotnu zatvorsku kaznu Melazi zbog ubistva savetnika u vladi Marka Biađija u martu 2002. godine, koji je bio pravni stručnjak za zapošljavanje. Još tri osobe su osuđene na istu kaznu zbog učestvovanja u tom ubistvu.

Odgovornost za ubistvo Biađija preuzele su "Crvene brigade - Borbena komunistička partija", grupa koja sebe smatra naslednicom originalnih "Crvenih brigada".

"Crvene brigade" pojavile su se 70-ih godina prošlog veka i odgovorne su za više ubistava, među kojima i za kidnapovanje i ubistvo bivšeg italijanskog premijera i lidera Demohrišćanske stranke Alda Mora 1978. godine.

Ta organizacija se oružanim putem borila za stvaranje komunističkog društva, a najviše je bila aktivna 70-ih i 80-ih godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.