Obeležena 24. godišnjica Tuzlanske kolone

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena 24. godišnjica "Tuzlanske kolone"

Na Brčanskoj malti u Tuzli, održan je pomen i položeno je cveće u znak sećanja na vojnike bivše JNA koji su stradali pre 24 godine prilikom povlačenja vojne kolone iz tog grada.

Pomenu su prisustvovale porodice poginulih pripadnika JNA, ministar rada i boračko-invalidske zaštite bh entiteta Republika Srpska Milenko Savanović, predsednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić, delegacija Narodne skupštine RS-a i predstavnici Trećeg pešadijskog puka oružanih snaga BiH, nekadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Vojske RS.

Obežavanje 24 godine od "Tuzlanske kolone" nastavljeno je u Bijeljini, služenjem parastosa i polaganjem venaca na gradskom groblju Pučile.

Za napad na kolonu JNA u Tuzli na 12 godina zatvora bio je osuđen Ilija Jurišić, bivši policijski zvaničnik, ali ga je u martu ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno oslobodio optužbe za ratni zločin, jer nije bilo dokaza da je naredio napad na vojnu kolonu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obeleženo 24. godine od "Tuzlanske kolone"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2016

Na Brčanskoj malti u Tuzli danas je održan pomen i položeno je cveće u znak sećanja na vojnike bivše JNA koji su stradali pre 24 godine prilikom povlačenja vojne kolone iz tog grada...U "Tuzlanskoj koloni" ubijeno je najmanje 59 vojnika JNA, a 44 ih je ranjeno...Pomenu su prisustvovale porodice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.