Obeležena 105. godišnjica Cerske bitke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležena 105. godišnjica Cerske bitke

U Tekerišu je danas u spomen kompleksu Cerske bitke obeležena 105. godišnjica tog događaja, a ministar Zoran Đorđević je u ime srpske vlade poručio da je "nepravda koja je Srbima nanošena kroz istoriju zapravo vezivno tkivo za jedinstvo i istrajnost našeg naroda u borbi za pravdu''.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja rekao je da Cerska bitka, nakon koje je komandant druge srpska armije general Stepa Stepanović nagrađen činom vojvode, označava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ubedljivu pobedu srpske vojske i smatra se prvom pobedom saveznika u Prvom svetskom ratu.

Podsetio je da su srpski gubici iznosili između 3 i 5 hiljada mrtvih i 15000 ranjenih vojnika, dok su neprijateljski gubici bili višestruko veći.

''Kada smo najpovređeniji, upravo tada smo najjači i tada najlakše dolazimo do trijumfa. Nekome ko gleda sa strane, te naše pobede izgledaju kao pravo čudo. Međutim, mi smo samo nepobedivi u pravičnosti'', rekao je ministar.

Đorđević je rekao i da je srpski narod u 20. veku uvek bio na pravoj strani, kao i da se izbor koji je činio u prošlosti uglavnom oslanjao na njegovu dugu slobodarsku tradiciju.

''Čudo na Ceru zato nije nikakvo čudo. Srpska pobeda se morala dogoditi, bez obzira na prednosti neprijatelja u ljudstvu i opremi. I zato sam uveren da će Srbi i Srbija biti na pravoj strani istorije i u 21. veku. Neophodno je samo da budemo jedinstveni'', zaključio je ministar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Djordjević: Srpska pobeda na Ceru morala se dogoditi

Izvor: Beta, 19.Avg.2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević rekao je danas da se srpska pobeda na Ceru morala dogoditi bez obzira na prednosti neprijatelja u ljudstvu i opremi, saopštilo je njegov kabinet.On je povodom obeležavanja 105. godišnjice od Cerske bitke, u okviru spomen...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.