Obeležen početak rada Dnevne bolnice Neurohirurgije KCS

Izvor: Studio B, 09.Dec.2015, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen početak rada Dnevne bolnice Neurohirurgije KCS

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je danas novootvorenu Dnevnu bolnicu Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije koja je namenjena za davanje hemoterapije pacijentima sa primarnim malignim tumorima na mozgu.

Na 240 kvadrata, smešteno je pet soba sa 15 kreveta, a sredstva za uređenje, 130.000 evra, donirala je kompanija Nelt, dok je Saobraćajni institut CIP besplatno uradio projekat.

Lončar je novinarima rekao da će pacijenti u Dnevnoj bolnici na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << jednom mestu primati terapiju i biti dijagnostikovani, odnosno imaće "kompletnu uslugu".

"Ovo je nešto što smo dugo čekali, izgleda odlicno i pomoći će pacijentima", rekao je ministar.

Zahvalivši rukovodstvu klinike, donatorima, CIP-u, ali i direktoru KCS Miliki Ašaninu, Lončar je rekao da se na ovome neće stati, i da će u bolnici biti angažovan i psiholog i uvedeni novi sadržaji kako bi pacijentima vreme na tretmanu brže prošlo.

"Ovo je dokaz da sve može da se uradi kad se hoće", poručio je ministar.

Podsećajući da je nedavno proradio Gama nož, na kojem je već obavljeno više od 50 intervencija, Lončar je istakao da postoji i veliko interesovanje pacijenata iz inostranstva.

"To su stvari na koje svi možemo da budemo ponosni", dodao je Lončar.

Direktor Neurohirurške klinike Miloš Joković zahvalio je donatorima i istakao da se na dnevnu bolnicu dugo čekalo.

"Nadamo se da ćemo naredne godine, rešiti i problem obnove operacionog bloka", kazao je Joković.

Načelnica Neuroonkologije Danica Grujičić objasnila je da će na jednom mestu pacijenti primati terapiju, moći će da im se uradi skener, uskoro i magnenta rezonanca, imaće na raspolaganju neurohirurga i laboratoriju.

Ona je najavila da će uskoro u dogovoru sa Institutom za onkologiju i radiologiju biti uvedena praksa da na svake dve nedelje, pacijenti koji se zrače u Institutu dođu kod neurohirurga u Kliniku.

"Ovde radi sjajan tim lekara i obezbedili smo ovim veliki komfor za pacijente", zaključila je Grujičić.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinika za neurohirurgiju dobila dnevnu bolnicu

Izvor: Mondo, 09.Dec.2015

Na 240 kvadrata, smešteno je pet soba sa 15 kreveta, a pacijenti će u Dnevnoj bolnici primati terapije i biće im na raspolaganju sve druge kliničke usluge...Foto: Guliver/Getty/Thinkstock.."Ovo je nešto što smo dugo čekali, izgleda odlično i pomoći će pacijentima", rekao je ministar dravlja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.