Obeležen Nacionalni dan davanja, sredstva za Petnicu

Izvor: N1 televizija, 09.Okt.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Nacionalni dan davanja, sredstva za Petnicu

Prvi Nacionalni dan davanja obeležen je pokretanjem kampanje za prikupljanje sredstava za istraživačku stanicu "Petnica", a taj dan će se i ubuduće održavati svakog 9. oktobra, na dan rođenja velikog srpskog naučnika i filantropa Mihajla Pupina.

Sredstva se prikupljaju za nabavku spektrometra, koji služi za lako i brzo identifikovanje hemijskih supstanci iz uzoraka, koristi se u velikom broju naučnih disciplina i, kako objašnjavaju organizatori, "pomoći će mladim talentima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da razvijaju svoje potencijale".

Projekat za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID, a na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Saveta za filantropiju kojim predsedava premijerka Srbije Ana Brnabić uspostavili su Nacionalni dan davanja, radi skretanja pažnje javnosti na značaj negovanja vrednosti solidarnosti, dobročinstva i filantropije.

"Takođe, na ovaj dan ćemo ukazivati da je odgovorno ulaganje u strateške oblasti u našem društvu važno za bolju budućnost svih građana i građanki Srbije. Ovogodišnji nacionalni dan davanja ima za cilj da podstakne kulturu davanja i solidarnosti u oblasti nauke i obrazovanja", navodi se u saopštenju.

Kompanije i pojedinci mogu se priključiti kampanji u okviru Nacionalnog dana davanja uplatom na namenski račun Srpskog filantropskog foruma 340-11021022-90, putem sajta dandavanja.rs ili slanjem SMS poruke na broj 4540 (cena poruke iznosu 100 dinara za sve mobilne operatere).

Projekat unapređenja okvira za davanje finansira USAID, a realizuje ga Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Tu koaliciju čine i Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.