Obeležavanje Dana prisajedinjenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2011, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Dana prisajedinjenja

NOVI SAD -

Danas se obeležava dan kada je velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji, a tim povodom gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić položio je venac na Spomen tabli zgrade Vojvođanske banke.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić položio je danas venac na Spomen tabli zgrade Vojvođanske banke, povodom 25. novembra, dana kada je Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Pavličić je rekao da je veoma važno da se ne zaborave ljudi koji su u datom vremenu doneli pravilne odluke i doprineli miru i stabilnosti.

"Danas je u Vojvodini u zvaničnoj upotrebi šest jezika i nikada ne treba da se delimo po veri i naciji, već da živimo u dobrim međuljudskim odnosima", rekao je Pavličić.

Na Spomen tabli zgrade u kojoj je 1918. godine održana Velika narodna skupština, vence su položili i predstavnici Saveza potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine.

Svečanu akademiju povodom godišnjice održavanja Velike narodne skupštine 1918. godine danas u Novom Sadu organizovaće Srpski narodni pokret Svetozar Miletić.

Akademija će biti održana u sali Radničkog doma u Novom Sadu u 19 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnjica prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije

Izvor: S media, 25.Nov.2011

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić položio je danas venac na Spomen tabli zgrade Vojvodjanske banke povodom 25. novembra, dana kada je Velika narodna skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje donela odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji...Dačić: Stabilna...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.