Obavezno uzimanje otisaka prstiju za šengenske vize

Izvor: Press, 15.Avg.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezno uzimanje otisaka prstiju za šengenske vize

Srpski državljani uživaju bezvizni režim prema Šengenskom sporazumu i stoga ne podležu VIS-u, međutim kroz proceduru moraju da prođu oni državljani Srbije koji nisu oslobođeni uslova šengenskog viznog režima, a to su nosioci biometrijskog pasoša izdatog od strane Koordinacione uprave.
Podnosioci zahteva za izdavanje vize koji imaju drugo državljanstvo i podležu uslovima šengenskog viznog režima će takođe morati da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << daju otiske prstiju.

 
Više informacija o VIS može se naći na OVOJ veb-adresi.
Spisak zemalja koje su u šengenskom viznom režimu može se naći u Uredbi Regulation No 539/2001 i njenim izmenama i dopunama na OVOJ adresi.
Opšte informacije o šengenskom viznom režimu, granicama i vizama mogu se naći na OVOJ adresi.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.