Obama na konferenciji o sajber bezbednosti

Izvor: VOA, 13.Feb.2015, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama na konferenciji o sajber bezbednosti

Predsednik Obama danas potpisuje uredbu čiji je cilj da podstakne privatne kompanije i organizacije da razmenjuju više informacija o pretnjama na internetu - sa vladom, kao i medjusobno.

Predsednik će to učiniti posle govora na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji, na konferenciji o bezbednosti u sajber prostoru i zaštiti potrošača, koju sponzoriše Bela kuća.

Obama je u svom izlaganju izmedju ostalog naglasio da federalna vlada ne može, niti bi Amerikanci želeli, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << da štiti sajber bezbednost svih privatnih mreža. On je dodao da bi, pošto značajni delovi infrastrukture nisu vlasništvo federalne vlade, ali su potencijalne mete napada, privatni sektor trebalo sam da preuzme veću ulogu u zaštiti sajber prostora.

Obamin potez usledio je posle niza napada na tehnološke sisteme vodećih američkih korporacija, uključujući Sony Pictures, Target, Home Depot, Ebay i JP Morgan Chase, kao i napad na tviter i Jutub naloge američke Centralne komande.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.