Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Sep.2014, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Jednoglasno za hitnu akciju protiv Islamske države

Predsednik SAD Barak Obama rekao je da su članice NATO jednoglasne da je potrebna hitna akcija protiv ekstremista Islamske države pošto ona predstavlja pretnju članovima Alijanse.

Govoreći pred odlazak s dvodnevnog samita NATO u Velsu, američki predsednik se osvrnuo i na primirje u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Ukrajini koje su danas postigli proruski separatisti i ukrajinska vlada, izrazivši skepticizam da će se separatisti i ruska vlada pridržavati dogovora.

Obama je rekao da se zemlje članice Alijanse slažu da je Islamska država "divlja organizacija" koja mora na kraju da bude uništena.

Predsednik SAD je tokom samita vršio pritisak na kolege iz NATO da se pridruže koaliciji država koje bi mogle da krenu protiv Islamska država koristeći vojnu moć, diplomatske pritiske i ekonomske mere.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove NATO snage u istočnoj Evropi

Izvor: VOA, 05.Sep.2014

Na kraju dvodnevnog samita u Velsu, lideri NATO-a dogovorili su se o formiranju snaga koje će održavati prisustvo u Istočnoj Evropi kako bi se odvratili eventualni budući agresivni potezi Rusije. Na skupu je izražena snažna podrška Alijanse ukrajinskom suverenitetu. Dok je kriza u Ukrajini trebalo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.