OVU SLIKU NASLIKAO JE MONSTRUM Sta mislite o kome je rec

Izvor: medio.rs, 14.Feb.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVU SLIKU NASLIKAO JE MONSTRUM Sta mislite o kome je rec

Pikasov crtež je dostigao najvišu cenu na aukciji od 9.500 dolara, dok je Hitlerovo delo dostiglo cenu od za 35.235 dolara

Akvarel Adolfa Hitlera prodat je ove nedelje na aukciji, koja je održana u gradu Čezpejku u saveznoj američkoj državi Merilend, za 35.235 dolara. Ovaj iznos je čak tri puta veći nego što je iznosila ponuda za jedan Pikasov crtež.

Slika je prodata za čak dva puta veću cenu od očekivane. Na akvarelu se nalazi jedna od bečkih najstarijih >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << gotskih crkvi “Marija am Gestade”.

Zanimljivo je da je Pikasov crtež dostigao najvišu cenu na aukciji od 9.500 dolara.

Predsednik aukcijske kuće “Aleksandar Istorijski” Bil Panagopulos, rekao je da je kupac iz Engleske.

– Hitler je uzeo veliku slobodu prilikom slikanja ove slike, suzio je prolaze i smanjio spoljne zidove crkve. Zgrade je postavio bliže jednoj drugoj a ljudske figure na slici su izdužene i slične kao na njegovoj svakoj slici. On je slikao ovu crkvu više puta iz različitih uglova – napisao je Bil u svom aukcijskom katalogu.

Nestrpljivi kupci  iz Kine, Australije i Novog Zelanda nazivaju ovaj pravac u slikarstvu kao totalni “Hitler šik”.

Aukcija je trajala dva dana i na njoj je bilo ponuđeno više od 1.600 artikala.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.