OVO VAM NEĆU PREĆUTATI VELIKA ŠAMARČINA ZA MILA! Član DPS-a okrenuo leđa Đukanoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021, 20:50

"OVO VAM NEĆU PREĆUTATI" VELIKA ŠAMARČINA ZA MILA! Član DPS-a okrenuo leđa Đukanoviću

Član kolašinskog DPS-a Davor Dulović napustio je tu partiju, i poručio da ne želi da bude član stranke čiji se vrh bori protiv sopstvenog naroda i šalje ratnohuškačke izjave.

Dulović je suprug članice odbora kolašinskog DPS Đurđine Dulović, a u zahtevu za ispis iz partije izrazio je neslaganje sa politikom vrha partije.

- Osnovni postulat modernih demokratija, aktuelan u poslednje vreme "Odvojenost crkve od države" važi i u suprotnom pravcu, tj. država >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je odvojena od crkve. Možete se složiti sa mnom ili ne, ali izbori u avgustu su završeni onako kako su završeni, upravo zbog napada na Crkvu. Korupcionaške afere, koje umesto da dobiju sudski epilog samo su zataškavane, što pokazuje kakav model ponašanja je prihvatljiv. A napadati popove za džipove i slično, još zahtevati da ljudi koji su učestvovali u tim aferama stave svoje prste i na novac koji im je do sada izmicao, na novac koji je verujući narod priložio crkvi, a ne državi, a ne partiji - naveo je Dulović.

Poručio je da shvata namjeru da se povlače neki nepopulistički potezi, ali kako je dodao, u državi u kojoj se skoro 80 odsto stanovništva oseća vjernicima neke crkve, napadati tu crkvu je suludo.

- Ta crkva i pokojni Mitropolit bili su dobri 1997. godine, bili su dobri 2006. godine. a sad odjednom nisu. Želja da se stvori lična crkva poslednji put je ostvarena kralju Henriju osmom iz nekih razloga koje ne bih ovim putem navodio. Pišem vam kao dugogodišnji član, član koji nije išao na litije da bi ispoštovao volju partije, član koji je otišao na organizovano loženje badnjaka kod Crkve bez odobrenja partije, član koji koristi ćirilično pismo, kao i latinično kad poželi, a ne po diktatu, član koji govori srpski jezik, član koji voli svoju zemlju - napisao je on u zahtevu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.