OTAC ULETEO U VATRU: Spasio četvoro dece iz zapaljene kuće!

Izvor: Kurir, 13.Mar.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTAC ULETEO U VATRU: Spasio četvoro dece iz zapaljene kuće!

Ova priča je zamalo mogla da ima i tragičan kraj, jer su Ilkajevu taštu (56) jedva uspeli da izvuku iz potkrovlja kuće

BAD ŠALERBAH - Cetin Ilkaj (Cetin Ilkay, 39), iz gornjoaustrijskog mesta Bad Šalerbah (Bad Schallerbach), bez oklevanja je ušao ušao u kuću zahvaćenu plamenom kako bi spasio svoju porodicu. Požar je izbio u sredu oko 18 časova na prvom spratu porodične kuće Ilkajevih. Bespomoćna supruga telefonom je u pomoć pozvala muža.

„Žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << me je nazvala i rekla da je u kući izbio požar i da ne mogu da su zarobljeni na spratu. Odmah sam seo u auto i vozeći najbrže što sam mogao, uputio ka kući“, prepričava svoju porodičnu dramu Ilkaj.

U međuvremenu dok je se Ilkaj vozio prema svojoj kući, njegova supruga je pozvala i vatrogasce, koji su joj rekli da vrata sobe u kojoj se nalaze obloži bilo kakvim ćebadima da dim ne bi ulazio u prostoriju, što je uplašena žena odmah i uradila.

Čim je stigao do kuće, Ilkaj je sa prvog sprata koji je bio u plamenu začuo dozivanje u pomoć njegovo četvoro dece, starih između četiri i 15 godina.

„Prislonio sam merdevine uz zid kuće u plamenu i uspeo da se popnem i kroz prozor uđem u kuću. Krenuo sam najpre da izvlačim decu na sigurno“, dodaje požrtvovani otac.

Srećom, ubrzo su stigli i vatrogasci, koji su mu pomogli u spasavanju porodice. Međutim, ova priča je zamalo mogla da ima i tragičan kraj, jer su Ilkajevu taštu (56) jedva uspeli da izvuku iz potkrovlja kuće.

„Čitava kuća je bila ispunjena dimom, što je u potpunosti otežalo akciju spašavanja. Ženu iz potkrovlja smo bukvalno evakuisali u poslednjoj sekundi“, izjavio je Bruno Rojtmajer (Bruno Roithmeier), komadant vatrogasne ekipe koja je izašla na lice mesta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.