OTAC PREGAŽENOG DEČAKA: Imam ja svoj sud!

Izvor: Kurir, 08.Jun.2014, 08:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTAC PREGAŽENOG DEČAKA: Imam ja svoj sud!

U tu parodiju od suda nisam hteo da se mešam, ali se niko neće mešati u moj sud, kaže Zoran Lutovac nakon što je Radosav Vujačić za smrt njegovog sina osuđen na dve godine

NOVI SAD - Presuda novosadskog Apelacionog suda kojom je bivšem zameniku generalnog direktora „Srbijagasa“ Radosavu Vujačiću sa godinu i po kazna preinačena na dve godine zatvora novi je šamar Zoranu Lutovcu, čijeg je petnaestogodišnjeg sina Milana u avgustu 2010. pregazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pijani Vujačić.

- Videćemo šta će dalje biti. Imam ja svoj sud, a u taj takozvani sud, u tu parodiju od suda nisam hteo da se mešam. I niko neće uspeti da se umeša u moj sud - kratko je za Kurir izjavio Zoran Lutovac i dodao da bi voleo da se ime njegovog sina Milana više ne pominje u medijima.

- Hvala vam što ste uz mene i što razumete, ali bili ste prošle godine sa mnom na grobu mog sina, čuli ste šta sam tada rekao - poručio je Lutovac.

Pretilo mu 12 godina

Nesrećni čovek, koji od smrti sina jedinca živi „kao biljka“, tada se na grobu zakleo da više neće davati izjave za novine.

- Koliko vredi život deteta ja najbolje znam. Ne zna ni sud niti sudija koja je donela presudu - rekao je tada Zoran Lutovac.

Prvostepenom presudom, podsetimo, Radosav Vujačić bio je osuđen na 18 meseci, ali je odluka Apelacionog suda da za šest meseci poveća kaznu i tako stavi tačku na ceo slučaj izazvala revolt i kod građana Novog Sada.

ČINJENICE

Sramne odluke novosadskog Apelacionog suda

- U decembru prošle godine poništena presuda Darijanu Musiću (27), koji je zbog ubistva manekenke Vladislave Červenko bio osuđen na 35 godina zatvora

- U oktobru prošle godine ukinuta presuda kojom je bivši sudija i advokat Branislav Kenjić osuđen za svirepo ubistvo supruge Jasmine na 35 godina zatvora

Odgovornost

NEOPHODNE SMENE U SUDU

Novosadski advokat koji nije želeo da mu se ime spominje kaže da je odluka novosadskog Apelacionog suda samo dokaz da je Radoslav Vujačić iskoristio sve političke i poslovne autoritete.

- On je političar, direktor, vozio je pijan, ubio dete i dobio dve godine, što je najmanja zaprećena kazna. Zbog svega toga automatski treba tražiti smenu predsednika Apelacionog suda i sudije koja je donela prvu presudu od 18 meseci - kaže naš sagovornik.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otac dečaka kojeg je pregazio Vujačić razočaran presudom

Izvor: Radio 021, 08.Jun.2014

Presuda novosadskog Apelacionog suda, kojom je bivšem zameniku generalnog direktora "Srbijagasa" Radosavu Vujačiću sa godinu i po kazna preinačena na dve godine zatvora, novi je šamar Zoranu Lutovcu, čijeg je petnaestogodišnjeg sina Milana u avgustu 2010. pregazio pijani Vujačić.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.