OSAM puta brži nego Chrome - vredi li preći na BRAVE?

Izvor: Mondo, 26.Jul.2019, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSAM puta brži nego Chrome - vredi li preći na BRAVE?

Pogledajte koje su prednosti i mane Brave pregledača interneta, koji bira sve veći broj korisnika.

Chrome je Chrome i na kraju mnogi će i pored svega koristiti Chrome, jer su tako navikli ili zbog činjenice da je današnji internet “skrojen“ spram ovog internet pregledača.

Ipak, ako ste se umorili od Chrome pregledača, a ne koristiti Vivaldi, jer eto, ne dopada vam se iz bilo kog razloga, isto kao ni Firefox, Opera, Edge ili bilo koji drugi, ona biste mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da isprobate Brave. Brave nije toliko nov, koliko se u poslednje vreme piše o njemu, a to svakako nije slučajno.



Izvor: Brave

Prema istraživanju, koje je sproveo Brave tim, njihov pregledač interneta je najbrži, čak do tri puta brži nego Chrome ili Firefox. Brave na brzini dobija tako što blokira reklame i internet “pratioce“ tj. tracker-e od samog starta i vi to ne morate da radite (posebno kad ste u mogu za filmove za odrasle, recimo…). Takođe, Brave meri koliko ste vremena uštedeli u odnosu na druge pregledače interneta i, ako želite, u stanju je da vas obavesti koliko ste (otprilike) vremena uštedeli koristeći Brave.

Privatnost je još jedna dobra osobina Brave-a. U njega je već ugrađen blokator reklama i nema potrebe da ga preuzimate putem ekstenzije ili dodatnog softvera. Blokiranje trećih strana i tracker-a, kako smo već rekli se vrši od prvog trenutka, kad pokrenete Brave. Ovaj pregledač podatke o vašim pretragama ne prenosi nigde, nego ih zadržava lokalno, na vašem računaru, tako da u potpunosti možete da obrišete podatke o tome kad god poželite i da budete sigurni da ih niko više nema. Zanimljivo je da Brave podržava i tzv. Tor browsing mode, tako se izdvajajući od svih ostalih pregledača interneta na tržištu.

Ovaj internet pregledač učitava stranice do tri puta brže na računarima i više nego osam puta brže na mobilnim uređajima!

Brave tim

Brave je poseban i po tome što automatski enkriptuje vašu veb konekciju, kad god je to moguće, a ne samo kad je u pitanju HTTPS, što je slučaj sa Google Chrome-om. Takođe, ako želite možete da koristite bilo koju Chrome ekstenziju, pošto su podržane i one, uključujući LastPass i 1Password.

Naravno, ni Brave nije bez mana i dešavaće se da vam, zbog svoje prirode funkcionisanja nekad blokira baš deo sajta, koji vam je potreban, a koji sadrži neki deo, koji je namenjen po Brave podešavanjima za blokiranje. U tom slučaju je potrebno kliknuti na ikonicu lava i klizač Shields pomeriti na isključeno za taj deo, koji želite da odblokirate.

Naravno, zanimaju nas i vaša iskustva sa Brave pregledačem! Pišite nam!

Brave je dostupan za PC, Android i iPhone/iPad/iPod uređaje.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: Brave

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.