OPŠTI HAOS U CENTRU MINSKA! Odjekuju eksplozije, IMA MRTVIH! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 23:04

OPŠTI HAOS U CENTRU MINSKA! Odjekuju eksplozije, IMA MRTVIH! (VIDEO)

Protesti u Belorusiji.

Tokom sukoba sa specijalnim snagama, jedna osoba je poginula kada je pokušala da baci eksplozivnu napravu na njih, saopštio je MUP republike.

Međutim, eksploziv mu se aktivirao u rukama.

U centru Minska se čuju eksplozije. Bakljom je zapaljen autobus.

U pravcu ovog dela grada kreće se kolona vozila specijalnih snaga. Tu se nalaze i kola hitne pomoći.

U centru beloruske prestonice se nalazi veliki broj demonstranata. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Oni su nešto ranije počeli da dižu barikade.

U pravcu ovog dela grada kreće se kolona vozila specijalnih snaga. Tu se nalaze i kola hitne pomoći.

Policija koristi suzavac i svetleće granate kako bi rasterala masu.

Ranije je bilo saopšteno da je policija upotrebila silu u rasterivanju demonstracija koje su organizovane u više gradova u Belorusiji. U Vitepsku je već mirno. Policija patrolira gradom.

Podsećanja radi, ranije danas policija je upotrebila suzavac da rastera pripadnike opozicije koji protestuju u centru Minska, hapšenja se nastavljaju, izveštava dopisnik sa lica mesta. Kritična situacije je i u Brestu.

Na Kalvarijskoj ulici u centru beloruske prestonice okupilo se nekoliko desetina ljudi, a policija pokušava da ih rastera suzavcem. Međutim, nezadovoljni građani rezultatima predsedničkih izbora nastavljaju u grupama da pristižu u centar grada. Policija pokušava da spreči njihovu veću koncentraciju na jednom mestu.

Situacija je napeta i u Brestu. Tamo je policija izašla sa štitovima i sukobila se sa demonstrantima. Bačene su svetleće granate, dok demonstranti bacaju na policiju kamenice, prazne boce i kante za smeće. Čuju se eksplozije. Narod se ne ne povlači. Policije je oko 50, a demonstranata oko 2.000. U Brest stiže policijsko pojačanje.

Ministar unutrašnjih poslova Belorusije Jurij Karajev je izjavio da MUP Belorusije neće dopustiti destabilizaciju situacije u zemlji.

Podsetimo, u Belorusiji su juče održani predsednički izbori na kojima je pobedu odneo predsednik države Aleksandar Lukašenko. Nakon zatvaranja biračkih mesta u više beloruskih gradova počeli su masovni protesti. Demonstranti u centru Minska postavili su barikade od kanti za smeće. Policija je na njih ispalila suzavac, vodene topove i svetlosne granate i potisnula demonstrante iz centra grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.