Izvor: B92, 02.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA SE PROTIVI ODLAGANJU POPISA U CRNOJ GORI

Podgorica -- Lideri crnogorske opozicije u subotu su kritikovali nameru Vlade Crne Gore da odlozi ovogodisnji popis stanovnistva za 2003.

Predsednik Socijalisticke narodne partije Predrag Bulatovic ocenio je da se vlast "boji rezultata popisa" stanovnistva, posebno "nacionalne strukture koju ce dobiti" kao ishod. "Vazno je da se to uradi da bismo za eventualan referendum, koji ne moze biti u prvoj polovini godine, ali moguce da se desi u nekom vremenu, imali tacne biracke spiskove," >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je Bulatovic.

Predsednik Narodne stranke Dragan Soc rekao je da ne postoji razlog za odlaganje popisa stanovnistva, pogotovo sto je to vec uradjeno prosle godine, jer bi se popis poklopio s parlamentarnim izborima. "Posle 11 godina bi trebalo da izvrsimo popis. Posebno je vazno da vidimo stvaran broj stanovnika Crne Gore, broj ljudi koji imaju nase drzavljanstvo i koja je nacionalna struktura jer su ti podaci jako vazni kada govorimo o raspolozenju gradjana o drzavnom statusu," naveo je Soc.

Lider Liberalnog saveza Miodrag Zivkovic kazao je da je iznenadjen Vladinom odlukom, kao i da bi popis trebalo sprovesti jer je on "prilika da se utvrdi tacan broj biraca pred referendum".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.