OPET FUSNOTA - Kosovo pod zvezdicom u deklaraciji

Izvor: Mondo, 17.Maj.2018, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPET FUSNOTA - Kosovo pod zvezdicom u deklaraciji

Lideri EU i država članica sa partnerima Zapadnog Balkana, na samitu u Sofiji usvojili su Deklaraciju i Aneks u kojoj je Kosovo spomenuto sa fusnotom.

Foto: Chris Hondros/Getty Images/Guliver

U jednoj od tačaka Aneksa stoji: "Podržati borbu protiv nekažnjivosti kroz podršku Mehanizmu za međunarodni krivični tribunal i Kosovu(*)".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Albanci besni: Zašto UN ubacuje zvezdice i fusnote

Objašnjenje za fusnotu glasi: "Ovaj natpis ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti."

Fusnota se prvi put pojavila 2012. godine, a sva predstavništva tela UN na Kosovu dodala su zvezdicu i fusnotu, koja se poziva na rezoluciju 1244, na sajtove, društvene mreže i druge vrste komunikacija 2016. godine.

"Ako ne bude rešenja vraća se srpski nacionalizam"

Lideri EU usaglasili su na Samitu EU i Zapadnog Balkana u Sofiji deklaraciju u kojoj EU potvrđuje nedvosmislenu podršku evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Sofiji da se nada da će se doći do rešenja za KiM koje će biti prihvatljivo građanima Srbije.

"Želim da verujem da će Srbija u narednom periodu imati dovoljno snage, ukoliko bude postojala volja za komproimisom na drugoj strani, da dođe do rešenja koje će biti prihvatljivo za njene građane, a koje se tiče Kosova i Methije."

 Opširnije:

Vučić o Kosovu: Kad pokažem ovaj papir...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.