Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKO 60 ODSTO GRADJANA SRBIJE ZA REFERENDUM O NEZAVISNOSTI?

Beograd -- Sezdeset odsto gradjana Srbije podrzava ideju o raspisivanju referenduma o drzavnom statusu, a oko 55 odsto ocenjuje da Sporazum o odnosima Srbije i Crne Gore nije prihvatljiv, pokazuju rezultati anketa koju su sproveli agencija "Marten Board International" i "Blic". Anketa je sprovedena od 8. do 10. aprila na uzorku koji je cinio 591 ispitanik.

Oko 65 odsto misli da nova drzavna zajednica Srbije i Crne Gore treba da ima jedinstvenu zastavu, grb i himnu, a 73,1 odsto je ocenilo da bi sportisti Srbije i Crne Gore trebalo da na medjunarodnim takmicenjima nastupaju u zajednickoj reprezentaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.