Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2018, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OHR: U BiH je isuviše provokativne retorike

SARAJEVO - Kancelarija visokog predstavnika /OHR/ smatra da je u BiH isuviše kontraproduktivne i provokativne retorike, te da bi sve javne ličnosti trebalo pažljivo i odgovorno da biraju svoje riječi.

"Javne ličnosti imaju odgovornost da doprinose miru i pomirenju", rekao je Srni portparol OHR-a Mario Brkić na pitanje kakav je stav Kancelarije u vezi izjavom lidera SDA Bakira Izetbegovića o potrebi naoružavanja Bošnjaka u BiH.

On je ukazao da je odgovornost prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na izabranim i vladinim zvaničnicima, kao što je više puta istaknuto u izvještajima visokog predstavnika UN.

Brkić je rekao da je poruka ista za sve, a to je da je BiH jedinstvena multietnička suverena zemlja koja se sastoji od dva entiteta, u kojima svi građani - tri konstitutivna naroda i ostali - žive i rade zajedno.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ponovo je zaprijetio naoružavanjem i ratom, uz obrazloženje da "Bošnjaci više nikad ne smiju da budu slabi“.

"Napravićemo mi i pokretnu haubicu i već je radimo, transporter pokretni, pušku smo napravili i napravićemo onu dobru taktičku 12.7, višecijevne bacače svih mogućih kalibara i svu moguću municiju za to i dronove. Pa ćemo biti kao onaj mali čovjek koji nije krupan, ali je ljut i dobro naoružan i nek svako dobro razmisli da li će ga iz čista mira dirati", rekao je Izetbegović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.