Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2017, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OHR: Sankcije nisu protiv Republike Srpske

SARAJEVO - Ministarstvo finansija SAD-a juče je na 'crnu listu' stavilo predsjednika RS Milorada Dodika i uvelo mu sankcije.

OHR je za N1 komentarisao sankcije Miloradu Dodiku, te je saopštio da su SAD uvijek izaržavali punu podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu.

„Sjedinjene Američke Države su uvijek bile dosljedne i jasne u izražavanju svoje pune podrške Dejtonskom mirovnom sporazumu, kao i pune podrške evropskom putu Bosne i Hercegovine. Logično >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je očekivati da će javni zvaničnici koji govore protivno interesima BiH i njenih građana i koji se trude da je okrenu ka podjelama i nestabilnosti biti suočeni sa posljedicama svoga djelovanja. Te sankcije ne treba gledati kao nešto protiv Republike Srpske ili srpskog naroda, nego kao pokazatelj da kada se pojedini zvaničnici odluče za retoriku i poteze koji krše Dejtonski mirovni sporazum, to će imati i posljedice", rekla je za N1 Liljana Radetić, portparol OHR-a.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.