OGLASILO SE I TUŽILAŠTVO: Preokret u slučaju otmice deteta?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2023, 16:32

OGLASILO SE I TUŽILAŠTVO: Preokret u slučaju "otmice deteta"?!

Jelena Abramović, optužila je svog supruga Mašana u medijima da je na Veliki petak navodno odveo njihovo dvoipogodišnje dete 1u Švajcarsku bez njene saglasnosti.

Povodom prijave majke Jelene Abramović da joj je suprug Mašan Lubarda oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio teritoriju Srbije, oglasilo se i tužilaštvo koje je navelo da već postupa po švajcarskom zahtevu za vraćanje maloletnog deteta i da otac Mašan tvrdi da je majka protivno odluci suda napustila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << teritoriju Švajcarske sa maloletnim detetom.

- Povodom prijave majke J. A. da joj je suprug M. L. oduzeo zajedničko dete i sa njim napustio teritoriju RS, tužilaštvo je stavilo MUP PU za grad Beograd zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi pribavljanja svih relevantnih podataka i dokumentacije u cilju utvrđivanja svih okolnosti vezano za ovaj događaj.

Napominjemo da Prvo OJT već postupa po zahtevu za vraćanje maloletnog deteta na osnovu Haške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, koji zahtev je centralni organ Švajcarske konfederacije preko našeg Ministarstva pravde dostavio MUP i tužilaštvu, a u cilju provera navoda oca M. L. da je protivno odluci švajcarskog suda majka J. L. sa maloletnim detetom napustila teritoriju Švajcarske.

U tom predmetu, koji predstavlja kontraprijavu, vrše se provere, preciznije zatražen je izveštaj Centra za socijalni rad, kao i spisi suda u postupku koji se vodi između navedenih lica u vezi sa poveravanjem maloletnog deteta, a uzeta je i izjava u policiji na okolnosti navoda, od J. L.

O svim odlukama tužilaštva nakon provera, javnost će biti blagovremeno obaveštena - navodi se u saopštenju Prvog OJT.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.