OEBS zabrinut zbog stanja medija na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS zabrinut zbog stanja medija na Kosovu

KOSOVSKA MITROVICA -

Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Edvard Džozef izrazio je danas zabrinutost zbog različitih oblika pritisaka koji se vrše na novinare na Kosovu.

Džozef je povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija, rekao da je OEBS zabrinut i zbog navodnih pokušaja da se nepotrebno utiče na uređivačku politiku medija uopšte, a posebno javne televizije na Kosovu.

"Na žalost, međunarodni posmatrači su primetili da se stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slobode medija na Kosovu pogoršava, što naglašava potrebu za brzim rešavanjem ove situacije", rekao je on.

Prvi čovek OEBS-a na Kosovu je istakao da je ta misija posvećena saradnji sa lokalnim i međunarodnim partnerima kako bi se sprečilo dalje pogoršanje stanja medijskih sloboda i omogućilo veće učešće javnosti u radu na zaštiti medija od spoljnih uplitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OEBS zabrinut zbog stanja medija na Kosovu

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Maj.2011

Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Edvard Džozef izrazio je danas zabrinutost zbog različitih oblika pritisaka koji se vrše na novinare na Kosovu. Džozef je povodom 3. maja, Svetskog dana slobode medija, rekao da je OEBS zabrinut i zbog navodnih

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.