OEBS objavio dobitnike nagrade Ličnost godine za 2019.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS objavio dobitnike nagrade Ličnost godine za 2019.

Misija OEBS-a u Srbiji svečano će večeras dodeliti nagradu "Ličnost godine", kojom se odaje priznanje pojedincima koji svojim radom doprinose promociji vrednosti OEBS-a.

Kako se navodi u saopštenju te organizacije, nagrađeni za 2019. godinu su izvršni direktor i glavni urednik internet portala dnevnog lista Danas Bojan Cvejić, članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić i direktor udruženja građana Monitor iz Novog Pazara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Aleksandar Ivanović.

Tema ovogodišnje nagrade su mladi u kontekstu unapređenja bezbednosti i stabilnosti u regionu OEBS-a i važnost prilagođavanja promenama.

U obrazloženju za dodelu nagrade OEBS-a navodi se da je izvršni direktor i glavni urednik veb izdanja dnevnog lista Danas Bojan Cvejić zaslužan za razvoj veb portala tog dnevnog lista i stvaranje prepoznatljivog i jedinstvenog profila na internetu, različitog od štampanog izdanja.

Kažu da je značajno poboljšao prisustvo dnevnog lista Danas na internetu i društvenim medijima, primenjujući veštine i znanja stečena na različitim obukama za medije koje je organizovao OEBS.

Ocenjuju da je Cvejić u svom radu kreativno objedinio kvalitetno novinarstvo, poštovanje etičkih principa, preduzetnički duh i inovativnost.

Članica Upravnog odbora Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonja Stojanović Gajić nagrađena je za posvećenost promovisanju civilnog nadzora nad sektorom bezbednosti u Srbiji i uključivanju mladih u reformske napore.

U OEBS-u navode da su neki od značajnih zadataka koje je ona obavljala bili - članica Saveta Zaštitnika građana za rodnu ravnopravnost i kopredsedavajuća Radne grupe za Poglavlje 24 u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj Uniji.

Kažu da je podstakla brojne inicijative koje se tiču bezbednosti, uključujući programe koji su omogućili mladima u Srbiji da rade istraživanja i budu uključeni u reformske aktivnosti.

Direktor udruženja građana Monitor i profesor prava u Novom Pazaru Aleksandar Ivanović zalaže se za sveobuhvatni pristup u oblastima vladavine prava i ljudskih prava, navode u OEBS-u.

Ističu da je Ivanović značajno doprineo obrazovanju novih generacija u oblasti vladavine prava, posebno uključivanjem metoda pravnih klinika i učenja kroz praksu.

Pokrenuo je, dodaju, mnogobrojne projekte i istraživačke inicijative za borbu protiv zločina iz mržnje, zalažući se za multikulturalizam i nediskriminaciju, istovremeno podstičući uključivanje mladih i saradnju među mladima širom regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bojanu Cvejiću uručeno priznanje OEBS-a „Ličnost godine“

Izvor: Danas, 26.Nov.2019

Izvršnom direktoru i glavnom i odgovornom uredniku portala lista Danas Bojanu Cvejiću Misija OEBS u Srbiji uručila je jedno od priznanja „Ličnost godine“.

Nastavak na Danas...

Ivanoviću nagrada OEBS-a “Ličnost godine”

Izvor: SandzakPress.net, 27.Nov.2019, 13:36

Direktor udruženja građana “Monitor” i bivši dekan a sadašnji profesor prava na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru Aleksandar Ivanović jedan je od ovogodišnjih dobitnika nagrade “Ličnost godine” koju dodjeljuje Misija OEBS-a u Srbiji. U obrazloženju se navodi da je Ivanović...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.