Izvor: Kurir, 09.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS: Srpski jezik samo na tablama institucija

PRIŠTINA, 9. jula 2008. (Beta) - Predstavnici Misije OEBS-a pozvali su kosovske institucije da sprovedu zakon o jezicima koji se, prema oceni te misije, ne primenjuje i preporučili da se nastava u školama omogući na svim zvaničnim jezicima, odnosno i na srpskom jeziku. U izveštaju OEBS-ove Komisije za jezike, koji je danas predstavljen u Prištini, navedeno je da je na Kosovu od 1999. godine srpski gotovo izbačen iz zvanične upotrebe i zamenjen engleskim.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS za srpski u školama na Kosovu

Izvor: Blic, 09.Jul.2008

OEBS poziva kosovske institucije da sprovedu zakon o jezicima uz preporuku da se nastava u školama omogući na svim zvaničnim jezicima, javlja B92. ..Predstavnici Misije OEBS-a ocenili su da se zakon o jezicima na Kosovu ne primenjuje, a preporuka da se nastava u školama omogući na svim zvaničnim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.