ODUSTAO OD MOLBE ZA USLOVNI OTPUST: Čume ostaje u pritvoru

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODUSTAO OD MOLBE ZA USLOVNI OTPUST: Čume ostaje u pritvoru

Prvi srpski svedok saradnik Ljubiša Buha Čume nedavno je podneo nadležnom Trećem osnovnom sudu u Beogradu molbu za uslovni otpust,

On je odustao od te namere i rešio da ipak, ostane u KPZ Sremska Mitrovica, gde izdražava kaznu od 16 meseci zbog vređanja zamenika Trećeg osnovnog tužioca.

Sednica veća koje je trabalo da odlučuje o Buhinom uslovnom otpustu bila je zakazana za 22. novembar, ali došlo je do izmena. Iz nadležnog suda za  kažu:

- Buha >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ljubiša i njegov branilac su 20. septembra Trećem osnovnom sudu u Beogradu uputili molbu za uslovni otpust osuđenog. U podnesku primljenom u sudu dana 30. oktobra, osuđeni je, pored ostalog, naveo da moli sud da se hitno povuče njegova molba za uslovni otpust. Imajući u vidu da je osuđeni povukao molbu za uslovni otpust, doneta je odluka vanpretresnog veća Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kojim je molba osuđenog, kao i njegovog branioca, odbačena kao nedozvoljena - kažu iz suda.

Podsetimo, Čume je svojevremeno bio osuđen na jednogodišnju robiju jer je pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a onda i na dve godine i osam meseci zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanja istage i uticaja na svedoke. Taj deo kazne je već "odležao", a zbog optužbi da je pretio bivšoj supruzi Ivani Dulović je oslobođen.

Na slobodu bi trebalo da izađe u leto 2019, ali kako je izdržao dve trećine kazne zakon mu dozvoljava da bude ranije pušten i eventualno kaznu dosluži kod kuće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.