ODUŠEVIO NOVI SAD: Odbornik Šobot uhvatio pljačkaša prolaznice!

Izvor: Kurir, 12.Jun.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODUŠEVIO NOVI SAD: Odbornik Šobot uhvatio pljačkaša prolaznice!

Čim je video pljačku počeo da je da trči za njim. Pokazao se kao izuzetno skroman mladić koji taj gest nije video kao ništa specijalno, ali je mene “kupio” i oduševio za ceo život – kaže Ljubica Zec.

NOVI SAD - Odbornik Treće Srbije Mitar Šobot osujetio je na Detelinari lopova u pokušaju da opljačka prolaznicu.

Nakon što je mladić u jednoj piceriji oteo torbu Novosađanki Ljubici Zec, Šobot, koji je bio u šetnji sa suprugom, dao se u trku >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za njim, da bi ga konačno posle gotovo desetominutne jurnjave stigao i zaustavio nekoliko ulica dalje, a potom pozvao policiju koja je preuzela napadača.

- Nije imao dileme ni trenutka, čim je video pljačku, počeo da je da trči za njim, bez razmišljanja. U kasnijem razgovoru, pokazao se kao izuzetno skroman mladić koji taj gest nije video kao ništa specijalno, ali je mene “kupio” i oduševio za ceo život – kaže Ljubica Zec.

Šobot kaže da mu vaspitanje i karakter ne bi mu dozvolili da okrene glavu i ignoriše zločin na ulici, ali “ne smatra da je uradio nešto posebno, jer bi takav postupak trebao da se podrazumeva kada je u pitanju bilo ko”.

- Odmah sam pokušao da ga stignem, a kada je počeo da posustaje u Čika Stevinoj ulici, zavukao se u mračni prolaz između zgrada obrastao korovom. Na trenutak sam razmislio da li kod sebe ima neko oružje, ali sam ipak odlučio da uđem, a potom sam ga sprečio da pobegne i pozvao policiju. Patrola, koja je stigla, preuzela je napadača i sugrađanki vratila torbu. Smatram da je tako nešto ljudska i građanska dužnost svih nas, a praksa okretanje glave jeste prečica ka društvenom beznađu. Moram istaći da me je posebno obradovalo što su se poteri pridružili i neki od prolaznika – kaže Šobot.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.