ODRŽANA SRPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA: Najuspešnijima dodeljene medalje (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Maj.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODRŽANA SRPSKA INFORMATIČKA OLIMPIJADA: Najuspešnijima dodeljene medalje (FOTO)

Najuspešnijim mladim informatičarima koji su postigli odlične rezultate na Srpskoj informatičkoj olimpijadi danas su na svečanosti u Računarskoj gimnaziji dodeljene medalje.

Na Srpskoj informatičkoj olimpijadi za učenike osnovnih i srednjih škola koja je održana proteklog vikenda u prostorijama Računarskog fakulteta u Beogradu učestvovalo je 34 učenika osnovnih i 39 učenika srednjih škola.

Najbolji su danas dobili medalje i učestvovaće na juniorskoj Balkanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << i Međunarodnoj olimpijadi.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zlatne medalje pobednicima uručila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Matić im je čestitala na postignutim rezultatima i rekla da predstavljaju pravu budućnost Srbije.

- Nastojimo u tome da ih podstičemo da se usavršavaju i nastave da žive, uče, usavršavaju se i ostanu da rade u Srbiji -  rekla je ona.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Matić je podsetila da je Ministarstvo trgovine u saradnji sa Ministarstvom iniciralo da se u osnovne škole uvede programiranje kao obavezan predmet.

- Inicijativa je u fazi realizacije, formirana je Radna grupa i čine je pored predstavnika dva ministarstva i predstavnici Nacionalnog prosvetnog saveta i Zavoda za unapređenje obrazovanja. Već juče je održan sastanak i očekujemo da će se već od iduće školske godine, od septembra u nekim školama uvesti programiranje kao obavezan predmet, a od naredne i u ostalim školama - rekla je Matić Tanjugu.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Predsednik Društva matematičara Srbije dr Vojislav Andrić rekao je da su učenici osnovnih i srednjih škola pokazali zavidno znanje, postigli dobre rezultate i zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji takmičenja.

Kako je naveo, u saradnji sa Ministatsvom prosete biće organizovane sedmodnevne pripreme takmičara za Balkansku i Međunarodnu olimpijadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Uručene medalje pobednicima Srpske informatičke olimpijade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2016

Najuspešnijim mladim informatičarima koji su postigli odlične rezultate na Srpskoj informatičkoj olimpijadi danas su na svečanosti u Računarskoj gimnaziji u Beogradu dodeljene medalje. ..Na Srpskoj informatičkoj olimpijadi za učenike osnovnih i srednjih škola koja je održana proteklog vikenda...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.