ODOBRENO 9,6 MILIONA DINARA ZA POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODOBRENO 9,6 MILIONA DINARA ZA POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA

LOZNICA - Fond za razvoj poljoprivrede grada Loznice odobrio je dugoročne beskamatne zajmove registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima ukupne vrednosti od 9,6 miliona dinara.

Sredstva koja je dobilo 31 domaćinstvo odobrena su na osnovu konkursa raspisanog od 20. aprila do 14. maja.

Predstavnik gradskog Odeljenja za privredu Jovan Miladinović rekao je da je na konkurs podneto 46 kompletnih prijava, čija je vrednost 45 miliona dinara.

Miladinović je naveo da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se zajmovi dodeljivali registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za unapređenje stočarstva i voćarstva, realizaciju razvojnih mikroprojekata, kao i nabavku mehanizacije, sistema za navodnjavanje i zatvorenih bašta.

Najniži iznos pojedinačne pozajmice bio je 93.000, a najviši 708.000 dinara.

Rok otplate, zavisno od vrste delatnosti, biće od dve do pet godina, s početkom od jedne do tri godine.

Miladinović je napomenuo da se sredstva neće uplaćivati direktno korisniku, već će se aktiviranje zajmova obavljati na osnovu profaktura određenom dobavljaču opreme ili izvođaču radova za tog korisnika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.