ODBORNICI DSS TRAŽE KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV PREMIJERA

Izvor: Kurir, 11.Feb.2011, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBORNICI DSS TRAŽE KRIVIČNU PRIJAVU PROTIV PREMIJERA

GORNJI MILANOVAC - Odbornička grupa Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini Opštine Gornji Milanovac predložila je da se podnesu krivične prijave protiv premijera Mirka Cvetkovića i ministarke finansija Diane Dragutinović.

Odbornici DSS tražili su da se krivične prijave protiv Cvetkovića i Dragutinović podnesu Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku zbog kršenja Zakona o finansiranju lokalnih samouprava u protekle dve godine.

U obrazloženju koje je pročitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odbornik Pavle Brković navedeno je da su Cvetković i Dragutinovićeva umanjivali transfere lokalnim samoupravama u Srbiji i tako oštetili opštinske budžete za 37 milijardi dinara.

On je rekao da je samo Opština Gornji Milanovac oštećena za 200 miliona dinara i da će taj iznos ove godine biti još veći čime je ugroženo ispunjenje obaveza prema budžetskim korisnicima.

Kako je naveo, godišnji iznos transfera lokalnim samoupravama iznosi 1,7 odsto ostvarenog bruto-domaćeg proizvoda, a lokalnim samoupravama je uplaćivano manje nego što je predviđeno Zakonom o budžetu za 2009/2010. godinu.

Odbornička većina Socijalističke partije Srbije i Demokratske stranke nije prihvatila predlog narodnjaka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.