ODBACITE TIRANSKU PLATFORMU Novi protest inicijative Za zajedničku Makedoniju

Izvor: Blic, 21.Mar.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ODBACITE TIRANSKU PLATFORMU" Novi protest inicijative Za zajedničku Makedoniju

Pristalice gradjanske inicijative Za zajedničku Makedoniju su se i večeras okupile u Skoplju, još jednom ponavljajući da odbacuju "Tiransku platformu" i da će braniti unitarni status Makedonije.

Učesnici skupa su se kretali poznatom maršrutom, od Vlade do Sobranja, pevajući patriotske pesme i mašući makedonskim zastavama, javila je MIA.

Pristalice inicijative su se okupile ispred Sobranja dok je u toku sastanak evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i trojice evroposlanika sa liderima skupštine.

Učesnici skupa su izrazili zahvalnost predsedniku Makedonije Djordju Ivanovu koji je e danas nije sastao sa Hanom.

"Ivanov nije čovek sa savijenom kičmom i neće dati mandat političarima koji ne žele da se odreknu strane platforme", rekao je jedan od članova Inicijative Bogdan Ilievski.

On je dodao da je vreme da Han čuje argumente zbog kojih makedonski narod protestuje već više od 20 dana, navodi MIA.

Slični skupovi Inicijative su večeras organizovani i u mnogim drugim gradovima Makedonije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Novi protesti u Skoplju

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Mar.2017

SKOPLJE - Pristalice građanske inicijative Za zajedničku Makedoniju su se i večeras okupile u Skoplju, još jednom ponavljajući da odbacuju "Tiransku platformu" i da će braniti unitarni status Makedonije...Učesnici skupa su se kretali poznatom maršrutom, od Vlade do Sobranja, pjevajući patriotske...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.