OBRADOVIĆ POLOŽIO KAMEN-TEMELJAC ZA NOVI DOM UČENIKA

Izvor: Kurir, 14.Sep.2010, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRADOVIĆ POLOŽIO KAMEN-TEMELJAC ZA NOVI DOM UČENIKA

SVILAJNAC - Simboličnim polaganjem kamena-temeljca, ministar prosvete Žarko Obradović u Svilajncu označio je početak izgradnje novog doma učenika u Poljoprivredno-veterinarskoj školi, površine 3.400 kvadratnih metara.

Dom će, kada bude završen, imati 180 postelja u 60 soba, a gradi se sredstvima ministarstva Nacionalnog investicionog plana, ministarstva prosvete, lokalne samouprave i škole.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovali su funkcioneri Svilajnca, na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sa predsednicom opštine Goricom Dimčić-Tasić, nastavnici i učenici Poljoprivredno veterinarske škole. Poljoprivredno-veterinarska škola u Svilajncu je osnovana 1957. godine, "bila je najbolja, sada je najbolja i biće najbolja", izjavio je direktor škole Zoran Radosavljević. On je dodao da ovu školu sada pohađa 600 učenika, a 80 do 90 odsto su deca iz drugih opština Srbije.

Oni se obrazuju za zvanje poljoprivredni tehničar, veterinarski tehničar, tehničar holtikulture (školovanje četiri godine) i za zanimanje mesara i rukovaoca poljoprivrednom mehanizacijom (tri godine). Radosavljević je podsetio da je ova škola "jedina u Srbiji sa domom učenika koja ima međunarodne standarde kvaliteta".

Škola ima ekonomiju od 120 hektara na kojoj se gaji povrće, voće, vinova loza, žitarice, farme krava i ovaca, vlastitu mehanizaciju, dodao je on i podsetio da je diplome ove škole do sada steklo 6.000 do 7.000 poljoprivrednih stručnjaka. Posle ceremonije polaganja temeljnog kamena ministar Obradović je posetio i Srednju školu "Svilajnac" i Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj". Ručak za goste domaćin je priredio na školskom imanju "Čair".

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Položen kamen-temeljac za novi đački dom

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2010, 07:02

SVILAJNAC - Simboličnim polaganjem kamena-temeljca, ministar prosvete Žarko Obradović u Svilajncu označio je početak izgradnje novog doma učenika u Poljoprivredno-veterinarskoj školi, površine 3.400 kvadratnih metara...Dom će, kada bude završen, imati 180 postelja u 60 soba, a gradi se sredstvima...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.