OBOREN VOJNI AVION SAUDIJSKE ARABIJE: Uzbuna u Rijadu, Saudijci na nogama

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2021, 17:23

OBOREN VOJNI AVION SAUDIJSKE ARABIJE: Uzbuna u Rijadu, Saudijci na nogama

Novi udarac na snage Rijada

Jemenski pokret Huti (Ansaralah - Božiji pomoćnici) tvrdi da su njegove snage oborile saudijski "špijunski avion".

Izveštaj dolazi u vreme kada je Arapska koalicija izjavila da je u nedjelju osujetila 10 napada bespilotnim letelicama pokreta Huti na civile.

Jemenci Huti nedavno su pojačali ofanzivu na Saudijsku Arabiju, gađajući Rijad, Džazan i Kamis Mušajt tokom protekle nedelje.

Jemenski pokret Ansaralah, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poznat i kao Huti, oborio je izviđački avion Saudijskog vazduhoplovstva Karajel, koji je proizvela Turska, saopštio je u nedelju TV kanal pokreta "Al-Masirah".

Portparol arapske koalicije pukovnik Turki al-Maliki rekao je, kako ga je citirala "Al Arabija", da su presreli 10 bespilotnih letelica koje su lansirali Huti. Pet bespilotnih letelica krenulo je prema Saudijskoj Arabiji, dodao je pukovnik, ali nije precizirao nijednu lokaciju unutar kraljevine.

Prema al-Malikiju, koalicija je nadgledala kretanje bespilotnih letelica Huta i uništila više letelica koje je grupa "namerno lansirala prema civilima i civilnim objektima."

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.