Izvor: B92, 19.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBELEZAVANJE 10-GODISNJICE MIROVNIH DEMONSTRACIJA U SENTI

Senta -- Odbornici Skupstine opstine Senta odlucili su da 5. i 6.

novembra svecano bude obeleza 10-godisnjica mirovnih demonstracija u tom mestu, kada su okupljeni gradjani, uz skandiranje "Hocemo mir", formirali krizni stab i u pregovorima sa opstinskom vlascu trazili raspisivanje referenduma na kome bi izrazili svoj stav prema gradjanskom ratu koji je bio u toku. Kako pise "Madjar so", odluceno je i da budu dodeljene opstinske zahvalnice Jozefu Bodou, Janosu Sabou i posthumno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jozefu Papu, koje je pre 10 godina vojna policija uhapsila i sprovela u istrazni zatvor i protiv koje su bile podignute krivicne prijave.

Predsednik SO Atila Juhas saopstio je da ce prilikom svecanog obelezavanja 10-godisnjice mirovnih protesta u holu gradske kuce biti otkrivena spomen-ploca s natpisom "Hocemo mir!".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.