Izvor: Istinomer.rs, 19.Nov.2020, 13:14

O Vukovaru “dan posle”: Lepa Brena, “ustaška tvrđava” i necenzurisane slike leševa

U Vukovaru je juče obeležen Dan sećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Prvi put u Koloni sećanja bio je i izaslanik predsednika Srbije Veran Matić, a prisutan je bio i potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj. Matić je kleknuo i pomolio se ispred spomen obeležja na Ovčari, što je izazvalo burne reakcije, makar na društvenim mrežama, gde su pojedinci krenuli da prebrojavaju žrtve. Sličan jezik >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << - ustaše, brojanje leševa, izdajnici, korišćen je i pre 29 godina na naslovnim stranama koje su izveštavale o padu Vukovara, “hrvatskog Staljingrada”.
The post O Vukovaru “dan posle”: Lepa Brena, “ustaška tvrđava” i necenzurisane slike leševa appeared first on Istinomer.

Nastavak na Istinomer.rs...






Povezane vesti

Vučić treba da se pokloni žrtvama ako želi pomirenje

Izvor: Danas, 20.Nov.2020, 09:01

Burne reakcije u domaćoj javnosti izazvalo je to što je Veran Matić, kao specijalni izaslanik predsednika Srbije, u Vukovaru odao počast hrvatskim i srpskim žrtvama rata a zatim i učestvovao u obeležavanju Dana sećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sećanja na žrtve Vukovara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.