Nužda renoviranja ambulante u Đurđevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2010, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nužda renoviranja ambulante u Đurđevu

ŽABALJ - Da zdravstvena stanica ne zadovoljava potrebe naseljenog mesta, najbolje se vidi na primeru Đurđeva, kroz čiju ambulantu, koja se sastoji od dve zasebne prostorije, dnevno prođe 50-ak pacijenata.

Iako je od sva četiri mesta u opštini Žabalj u Đurđevu najviši prirodni priraštaj, najkritičnije stanje upravo je na dečijem odeljenju, gde mogu stati samo dve-tri majke sa decom.

Da bi se unapredila zdravstvena zaštita meštana Đurđeva, predstavnici Fonda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za kapitalna ulaganja Vojvodine i opštine Žabalj potpisali su protokol o saradnji, kojim se obezbeđuju sredstva za obnovu i proširenje zdravstvene stanice.

Za adaptaciju objekta biće izdvojeno između tri i pet miliona dinara, a posao bi trebalo da bude gotov za tri-četiri meseca, rekao je Momčilo Milović, direktor tog Fonda, dok je Branko Stajić, predsednik opštine Žabalj, istakao da je zahvalan Vladi Vojvodine, što je nakon višegodišnjeg apela republičkim institucijama, prepoznala nuždu renoviranja ambulante u Đurđevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.