Novosti: SNS se sprema za opšte izbore u aprilu

Izvor: RTS, 03.Dec.2016, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosti: SNS se sprema za opšte izbore u aprilu

Lider naprednjaka pozvao stranačku bazu da se uz glasanje za predsednika dobro organizuje i za parlamentarnu trku, koja bi bila održana 9. aprila, prenose "Večernje novosti".
Rukovodstvo Srpske napredne stranke prenelo je nalog svojoj partijskoj bazi da se pripremaju i za opciju vanrednih parlamentarnih izbora, koji bi mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da budu održani zajedno sa predsedničkim 9. aprila.

Prema informacijama Novosti premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić već je dao i do znanja ministrima na sednici Vlade da bi moglo da dođe do glasanja za Narodnu skupštinu na proleće iduće godine.
Glavna dilema je da li će kandidat za šefa države ispred najjače stranke biti Tomislav Nikolić ili Vučić. Navodno, veliki je pritisak stranačke baze da se lider SNS uključi u političku trku za funkciju na Andrićevom vencu, pošto procenjuju da bi pobedio u prvom krugu.
Ipak, prema informacijama Novosti, ni prvi čovek naprednjaka nije definitivno prelomio da li će se izlaziti i na republičko glasanje, ali zbog političke atmosfere u parlamentu i u društvu on ne isključuje opciju da se ponovo proveri legitimitet na svim nivoima.
U iščekivanju konačne odluke s vrha, naprednjačka baza dobila je instrukcije da sve stranačke resurse podignu u stanje pripravnosti, za slučaj održavanja "opštih izbora".
Slična direktiva izdata je i u ostalim strankama vlasti, navode Novosti

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić dao nalog: SNS se sprema za opšte izbore u aprilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2016

Lider Srpske napredne stranke i premijer Srbije Aleksandar Vučić izdao je nalog stranci da se pripremi za slučaj održavanja "opštih izbora", koji bi mogli da budu održani u aprilu, pišu danas "Večernje novosti"..."Novosti" pišu da je baza SNS dobila instrukcije da sve stranačke resurse podignu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.