Novosadski DS poziva na izbore

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski DS poziva na izbore

Novi Sad -- Novosadski odbor DS pozvao je gradonačelnika Miloša Vučevića da raspiše vanredne lokalne izbore da bi "na vlast došla bolja vlast".

Povodom godine vlasti u Novom Sadu koalicije koju predvodi Srpska napredna stranka, novosadski odbor DS zatražio je i prijem kod Vučevića, kako bi sa njim razgovarali o teškoj situaciji u Novom Sadu.

Vučević je odgovorio da danas neće moći da ih primi, jer su predlog za sastanak podneli "tek juče" i predložio da sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude održan u sredu, 18. septembra.

"Mi prihvatamo taj drugi termin i ići ćemo na razgovor kod gradonačelnika, jer imamo šta da mu kažemo. Kao principijelna i korektna opozicija želimo da mu ukažemo i na to kako neki problemi mogu da se reše", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora DS Ilija Ćosić.

On je rekao da u Novom Sadu nema novih i ozbiljnih investicija niti se govori o proizvodnji i istakao da je u poslednjih osam meseci u gradskom javnom sektoru zaposleno više od 600 nestručnih ljudi.

"U najkraćem periodu je u javnim i komunalnim preduzećima zaposleno najviše nestručnih ljudi. Osnovna kavlifikacija za zapošljavanje je da budete član određene stranke", dodao je Ćosić.

On je podsetio da je bezbednost u Novom Sadu "katastrofalna, da učenici tuku profesore i pale zgrade, te da kod građana vlada strah i zabrinutost".

"To nije grad na koji smo mi navikli, univerzitetski centar i prestonica kulture. Novi Sad zaslužuje vlast koja će stvoriti uslove za rad i miran život. Grad u kojem će ljudi želeti da žive, a ne da što pre iz njega odu", kazao je Ćosić.

Na vlasti u Novom Sadu je koalicija SNS, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, Srpskog pokreta obnove, organizacije Treća Srbija i pokreta Drina-Dinara-Dunav.

Treća Srbija i Drina-Dinara-Dunav nisu učestvovali na lokalnim izborima u maju prošle godine, već su nastali iz pokreta Dveri, odnosno iz Romske demokratske stranke.

U opoziciji su DS, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Demokrate traže vanredne izbore u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2013

Novosadski odbor DS pozvao je gradonačelnika Miloša Vučevića da raspiše vanredne lokalne izbore da bi "na vlast došla bolja vlast".

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.