Novo žarište u Kini: Još 17 slučajeva

Izvor: B92, 18.Jul.2020, 08:53

Novo žarište u Kini: Još 17 slučajeva

Broj novih slučajeva koronavirusa na krajnjem zapadu Kine porastao je u poslednja 24 sata za 17.

Od tog broja, 16 novozaraženih je u regionu Sinkjang sa većinskim muslimanskom stanovništvom, koji se smatra novim žarištem, prenosi AP.

Skoro svi letovi ka Urumćiju, glavnom gradu tog regiona su otkazani, a lokalna vlada obećava odlučne mere za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Kako se navodi, stroge mere za suzbijanje širenja koronavirusa uključuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zaustavljanje metro linije, kao i mnogih linija javnog autobuskog prevoza.

U Sinkjangu su novi slučajevi korona virusa zabeleženi u sredu, prvi put posle nekoliko meseci u tom regionu, u kojem mahom žive muslimanski Ujguri i pripadnici drugih manjina.

Nakon što se pandemija pojavila u Kini krajem 2019. godine, broj novozaraženih konstantno je opadao, ali se kineski zvaničnici veoma ozbiljno odnose čak i prema vrlo malim žarištima, kako bi izbegli drugi talas koronavirusa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.