Novo na FB: Aplikacija za hejtovanje

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2012, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo na FB: Aplikacija za hejtovanje

Do sada ste mogli samo da "lajkujete" stvari koje vam se sviđaju: od sada možete i da "hejtujete" ono što mrzite - bilo da su to ljudi, filmovi, muzika, ili bilo šta drugo što vam padne na pamet...

Zaboravite dodavanje prijatelja. Nova Fejsbuk aplikacija omogućava korisnicima ove društvene mreže da konačno identifikuju i "šeruju" ljude, mesta i stvari – koje mrze. I to tako da svi to vide.

Aplikacija, koja se zove "EnemyGraph", omogućava vam da sve što postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na Fejsbuku – od prijatelja, preko hrane, proizvoda, filmova ili knjiga – označite kao neprijatelje. Lansirana 15. marta, razvijena je od strane profesora i dva studenta sa Teksaškog univerziteta u Dalasu i do sada ima oko 400 korisnika – što će se svakako promeniti, uz medijsku pompu koja počinje da je prati.

- Ono što me je uvek nerviralo je nametnuta kultura finoće. Želeli smo da ljudima damo priliku da sa nečim izkažu i neslaganje. A reč "neprijatelj" koristimo sa istom tačnošću sa kojom Fejsbuk koristi reč "prijatelj" – kaže profesor Din Teri za sajt "Mešabl".

On smatra da o ljudima može mnogo da se sazna na osnovu onoga što ih nervira, a upravo to Fejsbuku nedostaje.

- Sa druge strane, ako postoji nešto što ni vi ni ja ne volimo, to stvara vezu između koja nas koja uopšte nije pokrivena i koja leži nedirnuta.

Oni ipak očekuju da će Fejsbuk brzo ugasiti ovu aplikaciju, jer se ne slaže sa njihovom društvenom filozofijom i svrhom.

Sme li poslodavac da traži FB šifru?

- Ova aplikacija je kritika njihovog pristupa – kaže Teri.

Ako želite da instalirate ovu aplikaciju, sledite ovaj neprijateljski link, instalirajte aplikaciju i pustite sebi mržnju na volju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.