Novo lice trga kod Kalenića

Izvor: RTS, 15.Jul.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo lice trga kod Kalenića

Kod Kalenić pijace na uglu Krunske i Golsvortijeve ulice otvoren je revitalizovani skver sa novim dekorativnim osvetljenjem a gradonačelnik Siniša Mali poručio je da će do kraja godine biti sređeno još desetak takvih "urbanih džepova".

Mali je novinarima rekao da se u Beogradu nastavlja praksa uređivanja i ulepšavanja brojnih trgova i trgića te da park kod Kalenić pijace sada izgleda mnogo lepše nego pre samo nekoliko nedelja, prenosi Tanjug.

"Uz minimalne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << investicije činimo da delovi Beograda izgledaju lepše, atraktivnije i privlačnije za svakodnevni život građana", naveo je gradonačelnik, koji se zadržao u dužem razgovoru sa okupljenim građanima.

Kako je dodao, u parku je postavljena najnovija tehnologija, odnosno LED osvetljenje, a devet takvih sijalica troši manje nego pet običnih.

Na taj način se, kako je rekao, pokazuje da se kroz minimalne investicije grad može učiniti lepšim, a istovremeno se radi na energetskoj efikasnosti.

Mali je najavio da će do kraja sledeće sedmice biti uređen "urbani džep" na prostoru između Mileševske i Petrogradske ulice.

"Sledeće godine još agresivnije i aktivnije nastavljamo da ovaj grad učinimo lepšim i atraktivnijim", zaključio je Mali.

Pre nekoliko sedmica otvoren je uređeni plato Đoke Vještice kod Beograđanke.

Otvaranju renoviranog trgića kod Kalenić pijace prisustvovao je gradski menadžer Goran Vesić, sekretarka za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić i zamenik generalnog direktora JKP Z"elenilo Beograd" Nemanja Manjak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.