Novo klizište u Gabrovcu

Izvor: RTS, 18.Maj.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo klizište u Gabrovcu

Klizište na Mramorskom brdu kod Niša ovog proleća miruje, ali je obilna kiša prethodnih dana pokrenula klizište uz Gabrovačku reku.

Na klizištu uz Gabrovačku reku, zemlja je preko noći skliznula ka reci, urušeno je više pomoćnih objekata, oštećeno pet kuća u nizu i jedna nešto dalje. Štete ima i na glavnom putu kroz Gabrovac.

"Gde ću, tu sam se doselio. Uložio sam 60 000 evra, te dve zgrade su toliko koštale", kaže naš sagovornik. Klizište je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na metar i po od kuće i, kako kaže, svakog dana je sve bliže.

Ljubiša Dejić, koji je čitav život proveo u porodičnoj kući u niškom naselju Gabrovac, pod stare dane prinuđen je da napusti dom:

"Srušilo se načisto, oko 300 kvadrata ima tu, pomoćna odeljenja i ova zgrada. Kuća je naprsla. Nemam kuda da idem, spavam u kombiju."

Nadležni u GO Palilula, kojoj pripada ovo naselje, obavestili su o problemu građevinsku inspekciju koja treba da utvrdi da li su ove kuće bezbedne za stanovanje.

Boban Džunić, predsednik gradske opštine Palilula, kaže da će se, ukoliko kuće nisu bezbedne, obratiti Gradskom veću koje bi trebalo da pomogne tim ljudima, kao što je to učinjeno za meštane Mramora i Krušca.

Gabrovačka reka prethodnih dana izlila se, poplavila put i ušla u više dvorišta i kuća.

rts.nis@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.