Novinari Peščanika plaćaju odštetu Kusturici

Izvor: B92, 27.Jan.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari Peščanika plaćaju odštetu Kusturici

Beograd -- Novinari portala Peščanik Zoran Janić i Miroslav Bojčić obavezani su pravosnažnom sudskom presudom da Emiru Kusturici plate odštetu od 150.000 dinara.

Odštetu, prema sudskoj presudi, moraju platiti zbog povrede časti i ugleda, saopštila je Advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Kusturicu.

Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno obavezao Janića i Bojčića da zbog neistinitih i uvredljivih tvrdnji objavljenih 14. januara 2011. na internet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranici Peščanika u tekstu pod nazivom "Novogodišnja bajka za ubice", plate pomenuti iznos na ime naknade nematerijalne štete.

Na ime advokatskih troškova, Janić i Bojčić će advokatskoj kancelariji Tomanović morati da uplate 189.500 dinara.

U saopštenju advokatske kancelarije navodi se da će postupak protiv tuženog RDP "B92", kao vlasnika internet strane na kojoj je objavljen tekst, biti ponovljen.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.