Novinar B92 sprečen da pita Sertića

Izvor: Mondo, 28.Feb.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar B92 sprečen da pita Sertića

Jedan od predstavnika za medije Ministarstva privrede fizički je sprečio novinara televizije B92 Nenada Nešića da postavi pitanje ministru Željku Sertiću, javila je ta televizija.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Nešić je fizički povučen za ramena prilikom pokušaja da uradi svoj posao i postavi pitanje ministru o temi koja je u njegovoj nadležnosti, uz konstataciju da su samo predviđene izjave I da ovaj događaj nije konferencija za štampu.

Odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pošto su se čule reči "gospodine Sertiću", u trenutku kada su sve kamere snimale ministra, predstavnik za štampu ministarstva privrede Vlada Matevski s leđa je rukama povukao za ramena Nešića i stao ispred njega kao telohranitelj, kao da je postojala namera da ministar bude fizički napadnut, a ne da mu bude postavljeno pitanje iz njegove nadležnosti.

Iako je ministar Sertić prethodno ljubazno odgovorio na pitanje novinara Prve televizije, Matevski je imao svoje objašnjenje: "Ovo je izjava za medije, a ne konferencija za štampu". 

Novinarska udruženja protestuju zbog tog agresivnog ponašanja i očekuju izvinjenje ministarstva privrede, jer osnovna dužnost novinara je da u svakoj prilici pita u ime javnosti.

"Dužnost novinara je da pita u ime javnosti u svakoj prilici. Koriste se razne tehnike da se odgovori izbegnu, ali nikakvo guranje nije primereno", kaže Dragan Janjić iz NUNS-a.

U UNS smatraju nedopustivim da se novinari fizički sprečavaju da postavljaju pitanja i da očekuju izvinjenje ministra i ministarstva privrede.

Novinar B92 nameravao je da pita za sudbinu ljudi iz Lokomotive koji su dobili posao od pet miliona evra a država ih je planirala za stečaj.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.