Novi zakon o medijima iduće godine

Izvor: Press, 23.Dec.2013, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon o medijima iduće godine

On je, na okruglom stolu u organizaciji ANEM-a o medijskoj sceni, rekao da je danas stigao pozitivan komentar Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija na nacrt zakona o javnom informisanju.
Prema njegovim rečima, sada se očekuje komentar Ministarstva finansija kao i pravosuđa, takođe i Sekreterijata za zakonodavstvo, da bi se zatim, preko vladine Kancelarije za evropske integracije, zatražilo završno mišljenje iz Brisela.
- Što pre stignu sva mišljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << brže će nacrt ovog zakona stići pred vladu a zatim predlog pred poslanike - rekao je Mirković.
On je rekao i da se ubrzano radi na nacrtu zakona o javnim medijskim servisima i zakona o elektronskim medijima, objasnivši da je namera da se oni do Nove godine pošalju na desetak adresa na razmatranje, kako bi onda ti odgovori stigli odmah posle praznika.
Mirković je, govoreći o poglavlju 10, koje obuhvata medije i informaciono društvo, rekao da je prvi skrining planiran za maj a zatim bilateralni za jul, te da se nada da će skriningom biti obuhvaćena pomenuta tri nova zakona, što bi omogućilo još moderniji pravni okvir.
Takođe je podsetio da je objavljen konkurs za projekte koje će Ministarstvo finansirati tokom 2014. i on očekuje da će 2015. koncept projektnog finansiranja biti preovlađujući.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.